Interesujeme da li postoji neki hotel ili apartmani koji u sobama poseduju mogucnost internet konekcije.
Interesujeme da li postoji neki hotel ili apartmani koji u sobama poseduju mogucnost internet konekcije.
imas u grandu interbet caffe...a takodje imas i u konacima u kladionici mocart.....
Za to znam, ali me interesuje da li postoji druga varijanta, znaci hocu da idem na net mojim kompom.
Jel ima neko gore ADSL, vajrles, bilo sta a da nudi i korisnicima njihovih adartmana ?
imas u grandu wirreless...(kad se prodje recepcia pa u onom kaficu....)
Ja sam do sad cepao GPRS, čisto za mail, chat i Operu Mini. Neko bahaćenje po ovim ciframa nije pametno. Forumčić po malo i nije neki problem, ali samo uz Opericu.
Kapiram da možeš 7 dana bez weba, a mail manje-više svaki mobilni sad proverava.
GPRS/EDGE/3G, šta god, nije preskup ako se koristi minimalno, tj. samo da pročitaš mail (ja koristim uvek webmail, i na poslu) i web po malo. Laptop - mobilni preko bluetootha povezujem (možeš i IR) i to radi ko sat.
Znači, za 7 dana ako koristiš samo za ono što ti treba (pretpostavljam da pitaš zbog posla - mail, intranet i sl.) neće ti preći 20tak EURa, što je OK.
I da, ova kombinacija je dobra pošto funkcioniše svuda kod nas, a i "napolje" (napolje uzmeš neki prepaid broj samo za GPRS).
Valjda ćemo brzo dočekati da svi redom imaju wifi Internet po apartmanima, hotelima i privatnom smeštaju, pošto je njima barem to džaba da urade (flat adsl + AP).
Izmenio/la wlad; 16.09.2007 u 22:00.
Istina, oprema koja je potrebla vlasniku smestaja zaista nije neki izdatak,
ali ADSL linija od Korisnika do opreme Provajdera (u nasem slucaju Telekom Srbija)
moze da dobaci u idealnom slucaju koji kilometar. Posto vrrrrlo sumnjam da
su nasli racunicu u instaliranju pristupne opreme i opreme za prenos podataka
dovoljnog kapaciteta da podmiri te "silne" buduce korisnike na samom Kopaoniku,
mislim da cemo se malo nacekati tog Flat ADSL i wifi po sobama na Kopaoniku ili nekoj
drugoj nasoj jos manje urbanoj planini.
Ovi Internet kafei moraju da se snalaze alternativnim nacinima pa otud verovatno i cene po (polupromrzlim) usima korisnika..
Telekom Srbija je TK operater koji nudi uslugu univerzalnog pristupa servisima (zakonski). Samim tim, dužan je da obezbedi pristup svim korisnicima. A to znači da ako nema tehničkih mogućnosti - mora da ih obezbedi u roku od X dana (ne znam tačno, piše negde). Zato i imaju onaj "famozni" WiMax - da mogu da obezbede access na celoj teritoriji države.
Drugo, verujem da Telekom ima centralu, ili u najmanju ruku istureni stapen, što znači da može da obezbedi ADSL uslugu..
E sad, Telekom je poznat po tome što krši sve zakone i pravila - zato sam i rekao da ćemo valjda imati uskoro svuda pristup - nada.
I da, ako je isti Telekom (MTS u ovom slučaju) imao interes da u startu postavi 3G (HSDPA) baznu stanicu na Kopu, zašto ne i DSLAM.
Udavi ja sa polu-om
Izmenio/la wlad; 17.09.2007 u 22:04.
3G radi fenomenalno. Neko gore reče 20€, nema šanse da se dođe do te cifre, pa da po ceo dan surfaš, ako si pametan.
Ključna fora je u pravim aplikacijama, mail na POP3, ne otvarati attachmente, surfati sa Operom Mini (ne Mobile) po webu (može i wap, ali nema potrebe s obzirom koliko ovaj program štedi protok). Za J2ME telefone, ili bilo koje koji imaju Java VM, a koriste gmail, svaka preporuka za .JAR koji je gmail pripremio na svom sajtu. Takođe troši minimalno protoka.
Gore na Kopu je 3G radio ko zmaj, čak i GPRS, za razliku od toga koliko jadno radi u Begeu.
S obzirom da je 4 dinara 100kb, ako dođete do 100 dindži dnevno na ovaj način, znači da taj dan niste ni otišli na skijanje.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)