Originalno postavljeno od
Stevs
Ja pri?am kakvo je stanje sad, a i ako bude kojim slu?ajem odcepljenja Kosova što je ve? u domenu velikih naga?anja verujem da ?e ostati postoje?e granice jer je tako bilo na teritoriji cele stare Jugoslavije tj. administativne granice su postale me?u državne ne vidim nikakvu mogu?nost da se to ovde ne ponovi. Elem bi?e tu još frke ja se iskreno nadam da ?e država Srbija uspeti da izdejstvuje barem podelu Kosova tako da bi tada ceo Kopaonik i pripao nama. No to je ve? stvar mudre politike, ume?a naših politi?ara i lobiranja. Iskreno ne verujem da ?e iko dozvoliti da se ski centar cepa za rad nei?ih megalomanskih zahteva, a i ne vidim na?in da ?e nas spre?iti da koristimo Kopaonik kao ski centar i po cenu da se protiv naše volje donesu neke druge granice ako mi na to ne pristanemo.
Što se ti?e vojske ona sada ne sme ni pedalj da u?e u Kosovo i u to budi siguran osim ako za to ne dobije naredbu, a onda bi ispala žeš?a frka što je svima jasno. U svakom slu?aju optimista sam da ?emo se skijati na Kr?maru.
Ina?e za ?iš?enje kasetnih bombi potrebna su ogromna sredstva. U po?etku je bio problem jer je Kopaonik bio u kopnenoj zoni bezbednosti te je samo policija imala nadležnost da patrolira u toj zoni. To je sve dovelo do pogoršanja situacije i težeg razminiranja usled erozije zemljišta. Druga loša stvar je što NATO nije dostavio dokumenta gde i koja koli?ina kasetinh bombi je ispuštena na potezu Duboka - Kr?mar. Ponavljam vrlo je opasno igrati se sa tim i skijati na tom potezu jer su zaostale kasetne bombe vec neki 10tak cm u zemlji, a na?in njihovog aktiviranja je vrlo razli?it od pomeranja do elektromagnetnih talasa npr. mobilnog telefona. Koliko je to opipljiv posao pokazuje da je na krovu Niškog bolni?kog centra pre neki dan posle 5 godina prona?ena kasetna bomba i ako je sve uredno razminirano od strane vojske.
Možeš li samo da zamisliš kakvu bi štetu turisti?ki centar Kopaonik imao ako bi se desila takva nesre?a?! To je primarni razlog zašto Kr?mar ne radi.
Re?i?u ti samo da sam u leto 2003. godine video na samom Pan?i?evom vrhu kontejner iz koga su ispadale kasetne bombe. One su ispuštene posle udara na radarski system klasi?nim raketnim systemima i to kada se naša vojska povla?ila sa položaja ba?ene su kasetne bombe na njih i kao što rekoh ne zna se ni u kojoj koli?ini ni kakve. Šta da dalje re?i.