Mislim da mozes opusteno bez lanaca ako imas ok kola.Jos sa dve zimske...bog da te vidi
Mislim da mozes opusteno bez lanaca ako imas ok kola.Jos sa dve zimske...bog da te vidi
Da ali jahorina ima bolji (laksi) prilaz.Originalno postavljeno od boris
Space Shuttle Ski
Samo sa zimskim gumama vrlo izvodljivo. Ja i ortaci imamo iskustvo sa TRAYAL t-200 izlazili smo na vrh sa sledećim automobilima bez lanaca zastava 101, BMW 316i, fiat tempra, volvo s40. zanči nije bitno koja je vuča samo dobre zimske gume i održavanje konstantne brzine. Ukoliko vam se desi da morate da se zaustavite pa ne možete da krenete smotate volan pun levi i čim auto krene ispavite i teraj.
Postoji još jedan metod koji Skandinavci primenjuju naime u gumama se spusti pritisak na otprilike 1bar a može i manje. Stim što morate da pazite da ne preterate sa smanjivanjem pritiska jer može da se desi da guma ispadne iz felne. Mada i za to postoji rešenje ali da ne dužim. Ako nekog interesuje objasniću i to.
NAPOMENA sve ovo gore je izvodljivo samo ako ste iskusan vozač i ako je težina pravilno raspoređena u autu. Naravno i da je bar malo više opterećena vučna osovina mada i ne mora, nesme se preopteretiti suprotan kraj u odnosu na vučnu osovinu.
Ja mislim da se ne treba zezati sa tim:o treba uvek staviti lance za svaki slucaj . Mozda dok si gore napada puno snega pa ti stvarno zatrebaju lanci a ne mozes da ih nataknes zbog dubokog snega..
Ja bih preporucio STAVITE LANCE
Po zakonu o bezbednosti saobracaja u zimskom periodu od Novembra do kraja Februara, lanci spadaju u opremu vozila, tako da te policija moze zaustaviti i ako nemas lance u planinskim predelima moze iskljuciti iz saobracaja. Mi smo isli pe oko mesec dana i bila je mecava na Jarmu ali smo izasli bez stavljanja istih.
Mislim, da kod nas lanci zimi NISU obavezna oprema, za razliku od ostalih zapadnih zemalja.
Mislim da policija,ili ko vec, u zavisnosti od vremenskih (ne)prilika proglasava gde se ne sme voziti bez zimske opreme i\ili lanaca.
Inace "Zimska operema" znaci zimske gume ili letnje gume + lanci na na pogonskim tockovima
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)