U nedelju sa porodicom putujem na Kopaonik.Interesuje me stanje na putu
i na pravcu preko Jošaničke Banje i preko Brzeća.Da li su neophodni lanci za sneg?
U nedelju sa porodicom putujem na Kopaonik.Interesuje me stanje na putu
i na pravcu preko Jošaničke Banje i preko Brzeća.Da li su neophodni lanci za sneg?
Ja se ne bih zezao i kretao bez lanaca u gepeku, pogotovo sto si sa porodicom (pretpostavljam da idu i deca)Originalno postavljeno od boris
Space Shuttle Ski
Zadnje nedelje decmbra izašao sam bez lanca bez ikakvih problema. Sve zavisi u kakvom je stanju put mada je vrlo moguće da kod kapije stoje panduri i prisiljavaju da se stave lanci...
Kopaonik - sve informacije na jednom mestu - http://www.infokop.net
ili lesinari koji ti se bacaju pod tockove da bi ti objasnili da ne mozes bez lanaca
ski rules
nemojte se zezati ljudi i nosite lance...na planinama su obavezni,ako ne budete morali da ih stavljate cool...na kopu se vreme brzo menja i odjednom moze da zaveje i sta ce te onda?tako da pamet u glavu a lance u gepek za svaki slucaj
board-moja prva,prava i jedina ljubav
Ja sam bio pre ned dana gore i nisam mogao da se popnem bez lance.Sva srece sto sam ih nosio u gepeku!
Ja sam ipak Borisovu poruku shvatio drugačije, shvatio sam da se raspituje da li može da se dodje bez lanaca, a ne da li da nosi lance (pošto se podrazumeva da nosi lance na planinu).
Ma koliko se činilio da je lakše voziti sa lancima imajte u vidu da je auto sa lancima na pogonskim točkovima jako "nestabilan". Zamislite da su točkovi na kojima su lanci igla od šestara, a nepogonski točkovi drugi deo šestara koji pravi lukove. Baš tako će da Vam se i ponašati auto. Zato pamet u glavu i ne oduzimajte naglo gas u krivinama...
Kopaonik - sve informacije na jednom mestu - http://www.infokop.net
Mislim da ako su ti gume dobre (letnje za kisu, a pogotovu zimske) i ako nista ne pada mozes bez problema da izadjes gore. Naravno ako pada sneg i duva na potezu Rendara-Jaram kako god da ga ciste ce biti do 0,5 m snega na putu tako da su lanci neophodni.
Naravno,lanci su u gepeku!Ali sam mislio da izbegnem maltretiranje postavljanja istih.Svih ovih godina koliko skijam na Jahorini,čak i prošle godine kada je bilo 2,50 m na skijalištu,nisam ih stavljao.
Hvala svima na savetima!
Vidimo se gore od 22.01.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)